Active Battery Technology B.V.

Milieuvriendelijke energieoplossingen

Naam  
E-mail  
Adres  
Hoe heb je ons gevonden?  
Bericht  

Opslagsystemen m.b.v. AGM Loodzuur Batterijen

Onze energieopslagsystemen bestaan uit onderhoudsvrije AGM batterijen tezamen met hoogwaardige energieomvormers, monitoring- & besturingssystemen.

 

Ons uitgangspunt hierbij is om de gebruiker in staat te stellen de zelf opgewekte elektrische energie zoveel mogelijk zelf te gebruiken, waarbij deze energie ook beschikbaar is wanneer er sprake is van een kort durende stroomstoring in het algemene elekticiteitsnet.

 

Als het batterijopslagsysteem dicht bij de bron is opgesteld zullen de distributieverliezen (warmte in de stroomkabels) gering zijn. Wij spreken dan van lokale opslag, waarbij vraag en aanbod van elektrische energie duurzaam wordt geregeld en toegepast.

 

De grootte van de Active Battery Technology systemen zijn afhankelijk van de hoeveelheden van vraag & aanbod en de toepassingen van de elektrische energie, zoals bij:

 

 • Woningen

 • Straten en tereinen 

 • Wooneenheden (appartementen)

 • Kantoren

 • Parkeerplaatsen/-garages

 • Losse woonunits (tiny houses)

 • Telecom omgeving

 • Waterhuishouding omgeving

 • Agrarische omgeving

Waarom AGM loodzuurbatterijen?

Een standaard loodzuurbatterij bestaat uit een sterke kunststofbehuizing dat is gevuld met loodplaten en vloeibare elektroliet (verdund zwavelzuur). Hierbij kunnen de volgende problemen zich voordoen:

 • Als de batterij met een grote stroom wordt geladen kan uit dit vloeibare elektroliet waterstofgas ontstaan (elektrolyse) en zal de hoeveelheid elektroliet minder worden;
 • Om lekken van het elektroliet te voorkomen moet de batterij altijd in vertikale positie staan.

 

Een AGM (Absorbed Glass Material) batterij ie een volledig dichte batterij waarbij het elektroliet zich als gelvorm bevind binnen speciaal geweven glasvezelmatten. Hierdoor is niet alleen het probleem van elektrolietvermindering opgelost maar ook hoeft nu de AGM batterij niet persé meer rechtop te staan.

 

Een eventuele opbouw van een te hoge druk in deze batterijen wordt voorkomen met behulp van speciale overdrukventielen in het deksel van de batterij.

 

De levensduur van onze onderhoudsvrije AGM batterijen is gemiddeld 10 jaar. Echter, met ons geavanceerde besturingssysteem kan deze levensduur worden verlengd.

 

AGM batterijen zijn veel minder brandgevaarlijk dan lithiumbatterijen. Mocht er onverhoopt toch brand ontstaan bij AGM batterijen, wat wij niet verwachten, dan is een dergelijke brand goed te blussen. Daarentegen is een brand bij lithiumbatterijen veel moeilijker onder controle te krijgen en zijn de daarbij ontstane temperaturen ook veel hoger. 

 

Onze AGM batterijen kunnen voor bijna 100% worden gerecyceld (bij lithiumbatterijen is dat nog een probleem).

 

Voor meer informatie: https://en.wikipedia.org/wiki/VRLA_battery

 

Samenvattend:

Niet alleen onderhoud en veiligheid vinden wij belangrijk, ook de duurzaamheid (recycling) van de toegepaste materialen is zeer belangrijk. ABT is er dan ook trots op om deze AGM batterijen toe te passen in haar batterijopslagsystemen.

 

Ga voor meer informatie naar het Contactformulier.